Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ποιες Λιμενικές υπηρεσίας της Κρήτης μένουν χωρίς... internet!


Χωρίς ... ίντερνετ θα μείνουν από 1ης Φεβρουαρίου του 2017, 11 Λιμενικές Υπηρεσίες στην Κρήτη και 125 συνολικά στην Ελλάδα αφού λήγει η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο εταιρεία παροχής με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες αυτές να μην μπορούν να κάνουν την παραμικρή ενέργεια όπως πχ την αποστολή σήματος στις κεντρικές υπηρεσίες και λιμεναρχεία.


Το θέμα έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος που ζητούν την παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος "μόλις πρόσφατα δρομολογήθηκαν οι σχετικές ενέργειες για την εξεύρεση πιστώσεων και την υλοποίηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξασφάλιση διασύνδεσης με νέες γραμμές, διαδικασία που εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου 2017".

Πρακτικά, αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει με δηλώσεις του στο ekriti.gr ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ και Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του ΛΣ στην Κρήτη, Πλοίαρχος Δημήτρης Σαϊτάκης ότι μέχρι τότε και αν δεν γίνει άμεσα κάτι, οι υπηρεσίες αυτές θα μείνουν χωρίς ίντερνετ.

Η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις Λιμενικές Αρχές της Κρήτης. Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία που παρουσιάζει το ekriti, 11 λιμενικά τμήματα από το νησί, συμπεριλαμβάνονται στις 125 ανά την Ελλάδα που από 1ης Φεβρουαρίου θα μείνουν χωρίς ίντερνετ.



Δείτε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος για το θέμα αυτό:

Με αφορμή πληροφορίες και διαμαρτυρίες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι από αύριο 01-02-2017, 125 Λιμενικές Αρχές, Περιφερειακές Υπηρεσίες και Επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο, παρεμβαίνουμε δηλώνοντας ενεοί.

Αναλυτικότερα, όπως ενημερώθηκαν οι υπόψη υπηρεσίες, μόλις πρόσφατα δρομολογήθηκαν οι σχετικές ενέργειες για την εξεύρεση πιστώσεων και την υλοποίηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξασφάλιση διασύνδεσης με νέες γραμμές δεδομένων των προαναφερόμενων Λιμενικών Αρχών και Υπηρεσιών, διαδικασία που εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου 2017.

Αυτό συνεπάγεται ότι για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών - εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στην διαδικασία εξεύρεσης νέας συνεργασίας γραμμών δεδομένων – 125 Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (π.χ. Μεγίστη, Νίσυρος, Θάσος, Οθωνοί, Σίφνος, Άγιος Ευστράτιος κλπ) δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για καμία απολύτως εργασία, ούτε καν της απλής πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Φυσικά δεν γίνεται καν λόγος για την πρόσβαση εν γένει στις εσωτερικές εφαρμογές του Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Απορίας άξιο είναι λοιπόν πως, εν έτη 2017, όταν η τεχνολογία έχει εισβάλει σε κάθε τομέα της αρμοδιότητας μας, θα υπάρχουν Υπηρεσίες που θα στερούνται του αυτονόητου όπως είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ομαλή λειτουργία τους.

Επισημαίνουμε δε ότι οι λύσεις που προτείνονται όπως η πρόσβαση από εξωγενή σύνδεση διαδικτύου - το κόστος της οποίας αλήθεια δεν μας λένε ποιός θα το καλύπτει! - ή η μετακίνηση των στελεχών στην Προϊσταμένη Λιμενική Αρχή - που μπορεί να απέχει έως και 100 χλμ. ή να βρίσκεται σε άλλο νησί μόνο και μόνο για τον έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του υπηρεσιακού email, μόνο ως αστεία προσέγγιση θα μπορούσαν να εκληφθούν.

Καλούμε τον κ. Υπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Ας μην επιτρέπουμε τέτοιου είδους ζητήματα να διογκώνονται αφενός λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την υπηρεσιακή καθημερινότητα των στελεχών και αφετέρου καθιστώντας το Σώμα και τα στελέχη του αντικείμενα κακεντρεχών σχολίων που μειώνουν το έργο και την προσφορά τους.



Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης - klik ekriti.gr