Πλουμή - Παραγιουδάκης

Να παρέμβει άμεσα και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στο οδικό έργο Πάνορμο-Εξάντη ζητεί με επιστολή του ο Περιφερειάρχης από τον Υπουργό Υποδομών


Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για την ολοκλήρωση του έργου « Αναβάθμιση του Οδικού Τμήματος Πάνορμο – Εξάντη » που έχει δημοπρατηθεί στις 4/3/2014 και δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση, ζητεί με επιστολή του που έστειλε σήμερα στον Υπουργό- σε συνέχεια επανηλειμμένων προφορικών συζητήσεων- ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.



Ο Περιφερειάρχης για το έργο μήκους 10 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 47 εκατομμυρίων επισημαίνει την ανάγκη υλοποίησης του το συντομότερο δυνατόν για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας των πολιτών καθώς συμβαίνουν συχνά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σοβαρά ατυχήματα εξαιτίας των κακών γεωμετρικών στοιχείων. Ο κ. Αρναουτάκης στην επιστολή του ζητεί από τον Υπουργό να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για την Περιφέρεια Κρήτης και τους πολίτες. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του στον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη αναφέρει :

« Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια επανειλημμένων προφορικών συζητήσεων μας σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης του έργου ‘’ Αναβάθμιση του οδικού τμήματος Πάνορμος - Εξάντης ‘’ προϋπολογισμού 47.000.000 € σας επισημαίνω τα παρακάτω:

Το εν λόγω έργο συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων είναι ανάγκη να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό δεδομένου ότι συμβαίνουν τακτικά σοβαρά ατυχήματα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους εξαιτίας των κακών γεωμετρικών στοιχείων που διαθέτει επομένως σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλουν να μην υπάρξουν επιτέλους άλλες καθυστερήσεις.

Όπως γνωρίζεται το έργο δημοπρατήθηκε τις 4/3/2014 και με την αριθμ. 383/2014 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε το σχέδιο της σύμβασης για την κατασκευή του έργου.

Παρά το γεγονός ότι, το σχέδιο της σύμβασης κατασκευής του έργου έχει εγκριθεί πριν από 2,5 χρόνια περίπου δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την Περιφέρεια μας και τους πολίτες.



Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες για την άμεση ολοκλήρωση του έργου. »