Πλουμή - Παραγιουδάκης

"Έφυγε" ο Σταύρος Λεούσης


Έφυγε από την ζωή το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου σε ηλικία 72 ετών ο διαφημιστής και ιδρυτής της Solid, Σταύρος Λεούσης. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 14.00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Ο Σταύρος Λεούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Τελειόφοιτος ακόμη της Νομικής Σχολής Αθηνών, μπαίνει στην οικογενειακή επιχείρηση Ι.Ν. Λεούσης το 1967, σε ηλικία μόλις 23 ετών. Το 1991 ιδρύει τον όμιλο επικοινωνίας SOLID.

Η πορεία του στην ελληνική διαφήμιση διακρίθηκε για το ήθος του και το αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο τον καθοδηγούσε τόσο στην διοίκηση της εταιρίας του, όσο και στη θητεία του σε θεσμικά όργανα του κλάδου. Συστατικό της προσωπικότητας και της φιλοσοφίας του ήταν, όπως ο ίδιος συχνά έλεγε, «το απόλυτο solidity, το στέρεο έδαφος, η στέρεα πολιτική» και η προσήλωσή του σε αξίες, με έμφαση στην αλήθεια, την αγάπη και τον κοινό νου.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΔΕΕ) και του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας( ΣΕΕ), ενώ είχε πλούσια διδακτική δράση και μεγάλη εμπειρία στην πολιτική επικοινωνία.

Πρόσφατη επιχειρηματική του πρωτοβουλία αποτελεί η εξαγορά της Havas Worldwide Greece ΕΠΕ, η οποία σηματοδοτεί τη συνεργασία με τον μεγάλο πολυεθνικό όμιλο Havas Group.


klik advertising.gr