Πλουμή - Παραγιουδάκης

"Ο κύβος ερρίφθη" - Όλα έτοιμα για το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού!


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εκδηλώσεις για την Καστρινή Αποκριά και οι «Eurogeka» έχουν έτοιμο το φετινό τους πρόγραμμα, για το «15ο Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού».

«Από το φθινόπωρο του 2002 διοργανώνεται το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο Ηράκλειο. Το 2007 τα μέλη της ομάδας «Εκείνοι οι Άλλοι» αποφάσισαν να ανατίθεται η ευθύνη διεξαγωγής του παιχνιδιού στη νικήτρια Ομάδα της προηγούμενης χρονιάς» αναφέρει στο ekriti.gr το μέλος της «Eurogeka», (της νικήτριας ομάδας του 2016) Κώστας Κουναλάκης.


Έτσι, το Φεβρουάριο του 2007 τη σκυτάλη της διοργάνωσης πήρε η ομάδα «Eurogeka». Συμμετέχουμε εδώ και 15 χρόνια στη διοργάνωση, είμαστε 30 άτομα στην ομάδα μας και έχουμε νικήσει το παιχνίδια του κρυμμένου Θησαυρού, μέχρι σήμερα τέσσερις φορές, επισημαίνει ο κ. Κουναλάκης.



Το 8ο παιδικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε μία μέρα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και το δικό μας κυνήγι με τίτλο «Ο κύβος ερρίφθη» την επόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, τονίζει.

Όσοι θέλουν να κάνουν εγγραφή το περίπτερο μας θα είναι μπροστά από την βιβλιοθήκη της Βικελαίας στα Λιοντάρια, από αυτή την Πέμπτη 18.00-20.00 και από την Παρασκευή καθημερινά μέχρι μια μέρα πριν το 15ο Κυνήγι Θησαυρού.
Επιπλέον η σελίδα μας στο facebook ανοίγει από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το απόγευμα, για όσους θέλουν να την επισκεφτούν και να πληροφορηθούν το πρόγραμμα και τις δράσεις μας, ολοκληρώνει ο κ. Κουναλάκης.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ενεργός συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμμετεχόντων που μέσα από μια διαδικασία έρευνας, μελέτης και θετικής σκέψης, εφόσον καταφέρουν να περάσουν από ορισμένα σημεία τα οποία δίνονται μέσα από ιστορικές, λογικές ή ακόμα και παραπλανητικές πληροφορίες να καταλήξουν στο τελικό σημείο στο οποίο τους περιμένει ένα συμβολικό έπαθλο.
Η διαδικασία αυτή βοηθάει του συμμετέχοντες να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ιστορικής διαδρομής της πόλης, αλλά και σημεία που ενώ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη πορεία του τόπου, ο ρόλος αυτός παραμένει άγνωστος.



Μάρα Μπέκα - klik ekriti.gr