Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σιώπησε για πάντα ο Τάκης Αντωνιάδης…


Άλλη μια φωνή του ελληνικού πενταγράμμου σιώπησε σήμερα.
Καλό ταξίδι Τάκη Αντωνιάδη!

Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και συγχρόνως μια από τις πιο σεμνές παρουσίες που πέρασαν από το ελληνικό τραγούδι, ο Τάκης Αντωνιάδης, δεν είναι πια κοντά μας… Έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 69 ετών…



Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος τραγουδιστής και σπάνιος για την εποχή μας χαρακτήρας, ο Τάκης Αντωνιάδης. Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος επί προεδρίας Δ. Μητροπάνου, ασχολήθηκε με τα κοινά άδολα και καταγράφονται στο ενεργητικό του σημαντικές προτάσεις για το χώρο της μουσικής. Σε κέρδιζε για τη νηφαλιότητα της σκέψης και το ήθος του. 

Σαν τραγουδιστής, υπήρξε από τις σπουδαιότερες φωνές κερδίζοντας τον σεβασμό και την αγάπη απ’ όλους τους συναδέλφους.

Καλό ταξίδι Τάκη! 


Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη!

Για το Δ.Σ. της ΕΤΕ


Ο Πρόεδρος: Λάκης Χαλκιάς


Ο Γεν. Γραμματέας: Κώστας Σκόνδρας

- Πηγή: Ogdoo.gr - http://www.ogdoo.gr/epikairotita/koinonia/pethane-o-takis-antoniadis



Ξεκίνησε τη πορεία του στο χώρο, τη δεκαετία του 60, ως τραγουδιστής των The Sounds («Το έτος 2525», «Απόψε σε θέλω», «Το Μάθημα», «Το έτος 2525» κ.α). Το 1989 είχε κυκλοφορήσει και ένα προσωπικό album, με τίτλο “τα χρόνια της σιωπής” που περιείχε διασκευές πολύ γνωστών ξένων τραγουδιών.

Λίγα λόγια για τον Τάκη Αντωνιάδη

Ο Τάκης Αντωνιάδης έγινε γνωστός κατά τη δεκαετία του ‘60 με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Sounds», όπου ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής. Οι επιτυχίες τους έφεραν το χρώμα της εποχής, με μία από τις μεγαλύτερες να είναι το πασίγνωστο «Απόψε σε θέλω».
Αρκετά από τα τραγούδια του γκρουπ ήταν πρωτότυπες διασκευές. Με το πέρασμα του χρόνου η μουσική μπάντα χώρισε τους δρόμους της, με τον frontman Τάκη Αντωνιάδη να ακολουθεί σόλο. Και στην αυτόνομη διαδρομή του είχε ενδιαφέρουσες πάντα στιγμές, ενώ είναι χαρακτηριστική αμεσότητα, αλλά και η αγάπη που τον συνέδεαν με το ευρύ κοινό.


κλικ ogdoo.gr