Πλουμή - Παραγιουδάκης

Υποτροφίες στις ειδικότητες Γαστρονομίας (Μαγειρική / Ζαχαροπλαστική) χορήγησε σε δύο νέους ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου

Δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση των νέων που θέλουν επαγγελματικά να ασχοληθούν με τη γαστρονομία ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, σε συνεργασία Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» δίνουν τη δυνατότητα σε δύο νέους/ες να σπουδάσουν με 100% υποτροφία στις ειδικότητες Γαστρονομίας (Μαγειρική / Ζαχαροπλαστική) στη δομή του Οργανισμού στο Ηράκλειο. Τις υποτροφίες παρέδωσε ο Διευθυντής της δομής Βασίλης Λουλάκης στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη.





Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν κατά την περίοδο στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο, μέρες γαστρονομίας 2022».

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε το “ΙΕΚ ΑΚΜΗ” διότι με την χορηγία του δίνει τη δυνατότητα σε δύο νέους ανθρώπους να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους και να σπουδάσουν κάτι που αγαπούν. Για εμάς στον Δήμο Ηρακλείου που τα τελευταία χρόνια στοχεύουμε στην ανάδειξη του Ηρακλείου σε γαστρονομικό προορισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι υποτροφίες καθώς θεωρούμε χρήσιμο οι επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται με τη γαστρονομία να έχουν σπουδάσει το αντικείμενο τους».

Ο Διευθυντής του «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» Βασίλης Λουλάκης τόνισε από την πλευρά του: «Το «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» είναι πάντα δίπλα στους νέους και μάλιστα σε αυτούς που χρειάζονται την οικονομική στήριξη για να σπουδάσουν. Πορευόμαστε μαζί με το Δήμο Ηρακλείου για να καταστεί η πόλη γαστρονομικός προορισμός και σε αυτό το εγχείρημα συνεργαζόμαστε σε μια σειρά δράσεων που έχουμε από κοινού αναλάβει. Οι δύο υποτροφίες δόθηκαν και με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 50 χρόνων ηγετικής παρουσίας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση».