Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το μεγαλύτερο Roadshow Καινοτομίας κάνει στάση στην Κρήτη


Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), StartingUp Roadshow, συνεχίζει το μακρύ ταξίδι της για την προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα. 


Μετά το επιτυχημένο πέρασμα από την Πελοπόννησο (Τρίπολη,Καλαμάτα), τη Βόρεια Ελλάδα (Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη) και την Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος) το StartingUp Roadshow κάνει στάση στην Κρήτη, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Το 1o RoadShow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, StartingUp, είναι μία μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ως στόχο να ενημερωθούν οι Έλληνες Επιχειρηματίες για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται μέσα από το νέο Αναπτυξιακό Πακέτο “Γιούνκερ”, καθώς και για τις ευκαιρίες που προσφέρει η εφαρμογή της καινοτομίας στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Το StartingUp Roadshow ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2016 από την Αθήνα και ολοκληρώνει τη δημιουργική του πορεία στην Κρήτη μετά από 5 μήνες, έχοντας “χαρτογραφήσει” το επίπεδο ωρίμανσης της Καινοτομίας στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής περιφέρειας.

Κάθε event του StartingUp Roadshow εκτός από την ενημέρωση που γίνεται από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις δράσεις ενίσχυσης της Μικρής και Μεσαίας Επιχειρηματικότητας, που προβλέπονται στο Αναπτυξιακό Πακέτο “Γιούνκερ”, αποτελείται από δύο θεματικές.

Η πρώτη εστιάζει στο πώς η Καινοτομία μπορεί να ενισχύσει την Εξωστρέφεια και την Ανάπτυξη της Τοπικής Επιχειρηματικότητας, όπου δίνεται βήμα σε αρκετά ενδιαφέροντα και πετυχημένα πρότυπα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από την Κρήτη. Ενώ, η δεύτερη θεματική θα εστιάζει στο μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ εκπροσώπων τοπικών φορέων, όπως Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Το StartingUp Κρήτης συνδιοργανώνεται με το Europe Direct Κρήτης και φιλοξενείται από τα τοπικά Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Ενώ, υποστηρίζεται από την 1η ελληνική μηχανή αναζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες, FindUP.


Αναλυτικό Πρόγραμμα:

ΧΑΝΙΑ
Πότε: Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 – 17:30
Που: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου 1, Χανιά)
Website: Startingup.eu/roadshow/Chania
Τηλέφωνο: 211 4098984
Email: contact@startingup.eu

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πότε: Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 – 17:30
Που: Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο)
Website: Startingup.eu/roadshow/hrakleio
Τηλέφωνο: 211 4098984
Email: contact@startingup.eu

ΡΕΘΥΜΝΟ
Πότε: Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 – 17:30
Που: Επιμελητήριο Ρεθύμνου (Εμμανουήλ Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο)
Website: Startingup.eu/roadshow/Rethimno
Τηλέφωνο: 211 4098984
Email: contact@startingup.eu