Πλουμή - Παραγιουδάκης

Έλληνες, βοηθήστε έναν Δανό! Ανεπανάληπτη εκστρατεία... ηλιοκαμένων τουριστών (video)


Μια εκπληκτική καμπάνια κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, με Δανούς τουρίστες να ζητούν την βοήθεια των Ελλήνων για να προστατέψουν το ευαίσθητο δέρμα τους από τον... ελληνικό ήλιο!


Το στερεότυπο που θέλει τους βορειοευρωπαίους να μην έχουν... χιούμορ, καταρρίπτεται σε 153 δευτερόλεπτα. Κι αυτό με ένα εκπληκτικό βίντεο, στο οποίο άνθρωποι από τη Δανία εμφανίζονται... απελπισμένοι από τα εγκαύματα του ήλιου και ζητούν από τους Έλληνες να τους βοηθήσουν όσο μπορούν, κατά την διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα μας!



Μεζεδάκια και... σημάδια από φανελάκια!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η περιγραφή του βίντεο στο YouTube: "Κάθε χρόνο, χιλιάδες Δανοί ταξιδεύουν σε ηλιόλουστους προορισμούς για διακοπές. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στο σπίτι με ένα ηλιακό έγκαυμα. Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επώδυνα βραχυπρόθεσμα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Το παρόν είναι μια έκκληση για βοήθεια. Μπορείτε να βοηθήσετε την δανέζικη Εκστρατεία Sun Safety στην πρόληψη εγκαυμάτων και θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος υπενθυμίζοντάς τους Δανούς την σκιά, το καπέλο και το αντηλιακό".

Το βίντεο ξεκινά και μοιάζει απόλυτα σοβαρό. Από τον σοβαρό, κοστουμαρισμένο άνδρα, που κάθεται στο σοβαρό του γραφείο, πίνοντας... σοβαρά μια γουλιά νερό κι έχοντας δίπλα του τα θεσμικά σημαιάκια των δύο χωρών.

Η πρώτη έκπληξη έρχεται με την πρώτη φράση: "Αξιότιμοι πολίτες της Ελλάδας", λέει, όχι σε άπταιστα ελληνικά, αλλά κάντοντας... φιλότιμη προσπάθεια, κάτι που συνεχίζει να κάνει καθ' όλη τη διάρκεια του βίντεο!

"Ο δυνατός ήλιος είναι επιβλαβής για το ευαίσθητο δέρμα μας", λέει λίγο μετά, δείχνοντας δύο πιάτα με ελληνικά εδέσματα. Στο πιάτο με το ελληνικό σημαιάκι όλα μοιάζουν φυσιολογικά, ενώ στο πιάτο με το σημαιάκι της Δανίας, τα ίδια εδέσματα είναι... καμένα!

Η όποια σοβαροφάνεια είχε απομείνει, εξανεμίζεται όταν ο πρωταγωνιστής κοιτά στα αριστερά του, το πλάνο ανοίγει και τον δείχνει να κοιτά 16 Δανούς, άνδρες και γυναίκες, με ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα: Τα εγκαύματα στα σώματά τους από την έκθεση του ήλιου!

Ας αφήσουμε το βίντεο να "μιλήσει" από μόνο του!




Αξίζει να σημειώσουμε πως η ίδια καμπάνια έχει γίνει και για τις Ταϊλάνδη, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία!

Δείτε τα βίντεο