Πλουμή - Παραγιουδάκης

Χανιά: Καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες και πτώσεις βράχων (φωτογραφίες & video)


Τραγική είναι για μια ακόμη φορά η κατάσταση σε σημεία της πόλης των Χανίων εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που ξεκίνησε από αργά τη νύχτα.


Χαρακτηριστικές είναι η φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες στο zarpanews.gr.



Στις οδούς, Χάληδων και Ζαμπελίου καθώς και στην οδό Καραολή Δημητρίου το νερό μπήκε σε καταστήματα με συνέπεια η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να είναι απαραίτητη.

Οι δρόμοι στα συγκεκριμένα σημεία της πόλης όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες από τα ξημερώματα είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων κ. Γιώργο Ξανθουδάκη, καταπτώσεις σημειώθηκαν σε δρόμους, στο Φαράγγι Θερίσου, στα Τσικαλαριά καθώς και σε Άπτερα, Βαρύπετρο, Κουνουπιδιανά και Καμπάνι.

Πάντως όπως είπε ο κ. Ξανθουδάκης τα όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου άμεσα.

Προβλήματα επίσης έχουν προκύψει σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Σούδα, στον Παζινό Ακρωτηρίου με πλημμύρες σε υπόγεια και κατοικίες και σε περιοχές του δήμου Πλατανιά και ειδικότερα στο Γεράνι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας.


Επίσης κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε σημεία της Εθνικής οδού κοντά στο Κολυμπάρι, στο Καλάμι, καθώς και στο ύψος των Βρυσσών.


Η Ανατολική Τάφρος

Ήδη μηχανήματα βρίσκονται στα σημεία που έχουν διαπιστωθεί τα προβλήματα για την αντιμετώπιση τους.

Πάντως όσοι σκοπεύουν να μετακινηθούν σήμερα θα πρέπει να το κάνουν με μεγάλη προσοχή.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.