Πλουμή - Παραγιουδάκης

Oι επισκέπτες και γευσιγνώστες ήταν κρητικοί επιχειρηματίες (φωτογραφίες)


Κρητικοί επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης και του ξενοδοχειακού τουρισμού, προσκλήθηκαν από το Οινοποιείο «Αφοι Σπ. Μαραγκάκη Ο.Ε.» για να γνωρίσουν από κοντά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά κρασιά που παράγουν ο Μανόλης και ο Αντώνης Μαραγκάκης.

Το υπερσύγχρονο οινοποιείο ,που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ηρακλείου(μόλις 13 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ηρακλείου,στον δρόμο για τις Μοίρες) δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι της οικογένειας Μαραγκάκη για τον κρητικό αμπελώνα και το κρητικό ποιοτικό κρασί. Σήμερα τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου, με ονομασία προέλευσης, παράγονται κατά 70% από ιδιόκτητους αμπελώνες με τοπικές και ξένες ποικιλίες. 


Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους οινοποίησης, εμφιάλωσης και παλαίωσης των κρασιών. Ακολούθησε η «τελετή» της γευσιγνωσίας που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, όπως την προτείνει το οινοποιείο και ο οινολόγος Γιάννης Χαρκούτσης.

Το χρυσοκίτρινο λευκό Symphoni-A (μαλβαζία) με φρουτώδη γεύση και κατάλληλο για φρουτοσαλάτες, πράσινες σαλάτες και λευκό κρέας, διαδέχθηκε το επίσης αρωματικό λευκό 8η Τέχνη(βιδιανό) κατάλληλο για οστρακοειδή, ψαρικά και λευκές σάλτσες. Η γευσιγνωσία των λευκών υπέροχων κρασιών του οινοποιείου ολοκληρώθηκε με το επίσης λευκό SOHORO, ένα ακόμα ισορροπημένο κρασί με γεμάτο στόμα και μακρά επίγευση.

Το απολαυστικό πέρασμα από το ροζέ Symphoni-A,ένα λαμπερό κρασί με μωβ ανταύγειες, πλούσιο σε αρώματα κερασιού και βύσσινου, κατάλληλου για λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά και ίσως κόκκινο κρέας, ακολούθησε η γευσιγνωσία των κόκκινων κρασιών.




Κρασί βαθυκόκκινο, το Symphoni-A, με ιώδεις ανταύγειες, πλούσιο σε αρώματα φρούτων του δάσους, ξηρών καρπών και μπαχαρικών. Παλαιώνεται σε δρύϊνα βαρέλια και μπορεί να συνοδεύει κόκκινο κρέας, κυνήγι και πιάτα με κόκκινες σάλτσες.

Ακολούθησε το επίσης ερυθρό 8η Τέχνη και το εξαιρετικό SOHORO,ακόμα ένα απολαυστικό κρασί από το οινικό μεγαλείο της κρητικής γης.

Με την ευγενική φροντίδα της οικογένειας Μαραγκάκη, την γευσιγνωσία συνόδευσαν εκλεκτά εδέσματα τυριών, αλλαντικών και κρεατικών.