Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ριζικές αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου


Ριζικές αλλαγές στη διοίκηση των λιμενικών αρχών στο νομό Ηρακλείου επέφεραν οι κρίσεις στο λιμενικό σώμα στο πλαίσιο των οποίων αποστρατεύτηκαν τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί, ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Σαϊτάκης, ο οποίος άσκησε καθήκοντα κεντρικού Λιμενάρχη Ηρακλείου αλλά και διοικητή της 7ης περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος, όσο η θέση παρέμενε κενή.

Νέος κεντρικός Λιμενάρχης αναδείχτηκε ο Ευθύμιος Δουβής, μέχρι χθες διοικητής της Λιμενικής αστυνομίας. Εκτός από το Δημήτρη Σαϊτάκη ο οποίος αφήνει πίσω του μια πολυετή και μαχητική θητεία και ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αξιωματικών του λιμενικού σώματος σε όλη τη χώρα, αποστρατεύτηκαν, ο υπολιμενάρχης Βασίλης Βερυκοκίδης, ο τομεάρχης ναυτολογίας του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου Γ. Κατσαμάνης, όσο και ο επί σειρά ετών διοικητής του λιμενικού τμήματος Χερσονήσου Βασίλης Καψής.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος λιμενάρχης Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη - klik neakriti.gr