Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κρήτη: 'Εστρωσε... χαλάζι (φωτογραφίες)


Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για αλλαγή του σκηνικού του καιρού, με βροχές και καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. 


(φωτογραφία Μανώλης Κοντοπιράκης)

(Φωτογραφία Μαρία Παπουτσά - Μετεωκρήτες)

'Ηδη σε πολλές περιοχές του νησιού βρέχει, ενώ σε άλλες, όπως ​στην Κίσσαμο Χανίων, σημειώθηκε χαλαζόπτωση, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ομάδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ στο facebook.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, αναμένεται να σημειωθούν παροδικές βροχές σε ολόκληρο το νησί , κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν μία μέτρια ένταση. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι και πάλι αρχικά από Νότιες διευθύνσεις με ένταση έως και τα 4 Μποφώρ, θα εξασθενήσουν όμως πολύ γρήγορα και από το απόγευμα θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση στα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την Τρίτη.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι πολύ καλός με λίγες μόνο νεφώσεις οι οποίες όμως θα αυξηθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α – ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ένα νέο Βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει και πάλι από τα Δυτικά της Κρήτης επαναφέροντας τις βροχές από την Παρασκευή. Ταυτόχρονα το Βόρειο ψυχρό ρεύμα αποκαθίσταται στο Αιγαίο και πολύ γρήγορα θα επηρεάσει και την Κρήτη, συνεχίζοντας τις βροχές, ενισχύοντας τους Βόρειους ανέμους και προκαλώντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.



klik ekriti.gr