Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Σπινιαρίσματα και κόντρες προκαλούν τρόμο σε γειτονιά


Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι της περιοχής του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο καθώς ιδιαίτερα όταν πέφτει η νύχτα ο χώρος περιμετρικά του ΤΕΙ μετατρέπεται σε «πίστα» για κάθε είδους ΙΧ και 4x4. Ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός, τα αυτοκίνητα κινούνται με «τρελές» ταχύτητες και ο κίνδυνος για ένα ατύχημα ορατός.

Όπως αναφέρει αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής στο neakriti.gr «οι οδηγοί κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, σπινιαρίσματα, τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και διαθέτουν εκκωφαντικές και «πειραγμένες» εξατμίσεις. Συχνά τρέμουν τα τζάμια των σπιτιών. Έχουμε χάσει πια την ησυχία μας και ανησυχούμε πολύ τι θα γίνει αν στη διάρκεια της μέρας "πεταχτεί" ένα παιδάκι στο δρόμο.».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι επικίνδυνοι οδηγοί κινούνται από το φανάρι του Εσταυρωμένου ανοδικά ή καθοδικά και προκαλούν τεράστια αναστάτωση με κόντρες, χωρίς να ενδιαφέρονται για τους κινδύνους.


«Κλείνουν» το δρόμο

Και στη διάρκεια της ημέρας δημιουργείται συχνά πανδαιμόνιο αφού σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες 4x4 κλείνουν το δρόμο και «μπλοκάρουν» την κυκλοφορία ή εμποδίζουν τη διέλευση των λεωφορείων. Οι καταστηματάρχες όμως δεν θέλουν ταραχές και φοβούνται ότι αν προκληθεί φασαρία θα χάσουν και τους τελευταίους πελάτες.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής «αν μιλήσεις στους "θερμόαιμους" οδηγούς σου απαντούν με ύβρεις και προκλητικό τρόπο. Επειδή τα περισσότερα είναι μαύρα 4x4 φοβάσαι και μην σε απειλήσουν περισσότερο. Ζητάμε αστυνόμευση, αν και γνωρίζουμε ότι και η αστυνομία δεν έχει πλέον ούτε αστυνομικούς να στείλει…».

Αυτό που φοβούνται οι κάτοικοι, καθώς στην περιοχή ζουν και πολλές οικογένειες, είναι πάνω απ'όλα είναι μην προκληθεί ατύχημα.