Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η επόμενη κίνηση στην Παγκρήτια: Διευθύνων Σύμβουλος ο Μ. Σάλλας, Πρόεδρος ο Ν. Μυρτάκης


Η παραίτηση του Γιάννη Λεμπιδάκη από τη θέση του Προέδρου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, 23 χρόνια μετά την ίδρυσή της και της θετικής πορείας της, που την καταξίωσαν στις κορυφαίες θέσεις των ελληνικών τραπεζών, δρομολογεί την ανάληψη της περαιτέρω ευθύνης των κινήσεών της, από τον νέο θεσμικό επενδυτή της, Ηρακλειώτη, Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος.


Ο νέος, στην ουσία, επικεφαλής της Παγκρήτιας τράπεζας, με την εμπειρία του (για δεκαετίες) ως πετυχημένος τραπεζίτης στο τιμόνι μεγάλων τραπεζών, καλείται να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία τον δρόμο που χάραξε ο εμπνευστής της ίδρυσης της Παγκρήτιας τράπεζας και επί 23 χρόνια Πρόεδρός της, Γιάννης Λεμπιδάκης. Και όχι μόνον να συνεχίσει την επιτυχή πορεία του Γιάννη Λεμπιδάκη, αλλά, να την οδηγήσει ακόμη ψηλότερα, προς όφελος της οικονομίας του νησιού και των μετόχων. 

Είναι γεγονός ότι ο Μιχάλης Σάλλας, προκειμένου να εισέλθει στην Παγκρήτια τράπεζα διέθεσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, μετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Για να διαθέσει τόσα εκατομμύρια ευρώ, σημαίνει ότι η Παγκρήτια τράπεζα, έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, τις οποίες το έμπειρο τραπεζικό ένστικτο του Μιχάλη Σάλλα διαπίστωσε και έκανε την κίνησή του (να μπει ως θεσμικός επενδυτής στην Παγκρήτια), η οποία κίνησή του, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους τραπεζικούς και οικονομικούς κύκλους όχι μόνον της χώρας αλλά και του εξωτερικού. 

Νέος Πρόεδρος της Παγκρήτιας τράπεζας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος Νίκος Μυρτάκης, "δεξί χέρι" του Γιάννη Λεμπιδάκη (που θα παραμείνει στο Δ.Σ. της τράπεζας). Με τις αλλαγές αυτές, η μεγαλύτερη Συνεταιριστική τράπεζα της χώρας ξεκινά μία νέα πορεία.

klik ekriti.gr