Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σημαντικός αριθμός στειρώσεων αδέσποτων σκυλιών στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου


O Δήμος Ηρακλείου καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να στειρώσει τα αδέσποτα σκυλιά του Δήμου Ηρακλείου, εκτός από τις στειρώσεις και τις σημάνσεις που πραγματοποιεί ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος με το κυνοκομείο και το δημοτικό κτηνιατρείο, έχει προχωρήσει και στην αποδοχή δωρεάν στειρώσεων από εθελοντές κτηνιάτρους.

Ήδη, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν 90 εθελοντικές στειρώσεις από την εθελόντρια κτηνίατρο Nina – Nicola Schollhorn, με άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Σε μόνιμη βάση οι κτηνίατροι κ. Γιώργος Πιπεράκης και Εμμανουήλ Σουρανάκης προσφέρουν (όποτε ζητηθεί και είναι εφικτό) εθελοντικές στειρώσεις στα κτηνιατρεία τους, ενώ έχει ζητηθεί και με επιστολή προς τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο η συνεισφορά και άλλων εθελοντών κτηνιάτρων.

Όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης «ο μεγάλος αριθμός των στειρώσεων που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες στοχεύει στην μείωση των γεννήσεων από αδέσποτα σκυλιά και στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων σκυλιών μακροπρόθεσμα. Παρά τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά σε σχέση με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Ηρακλείου θα συνεχίσει την προσπάθεια του να καταγράψει και να στειρώσει τα αδέσποτα σκυλιά του Δήμου Ηρακλείου προχωρώντας σε υιοθεσίες όπου αυτό είναι εφικτό και επανεντάσσοντας τα υπόλοιπα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Γι' αυτό το λόγο παρακαλούμε για άλλη μία φορά τους συμπολίτες μας να δείξουν ιδιαίτερη υπευθυνότητα ταυτοποιώντας ηλεκτρονικά τα ζώα συντροφιάς τους και στειρώνοντας τα. Οι γεννήσεις από ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς και οι εγκαταλείψεις κουταβιών είναι ο κύριος λόγος που εμποδίζει την μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων.»