Πλουμή - Παραγιουδάκης

H Κρητικιά που έμαθε στον Ψαραντώνη τις... selfies! (video)


Έκανε την ιστορική κωμόπολη των Ανωγείων και τις παραδόσεις των Κρητικών γνωστές με την… ταχύτητα του διαδικτύου και τη βοήθεια της τεχνολογίας. Είναι όμορφη, έχει το χάρισμα της επικοινωνίας και κατάφερε να κάνει τους πάντες να ασχοληθούν μαζί της. Η Αγγέλα Σκουλά μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» για την ιδέα της μου έγινε «συνήθεια».

Η ίδια δημιούργησε το "Περαχώρι channel" το οποίο γρήγορα διαδόθηκε παντού.

Ο Ψαραντώνης μέσα από το φακό της Αγγέλας Σκουλά

"Ταξίδεψε" την παράδοση μέσω του διαδικτύου
Όπως εξομολογήθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο μιλώντας στο Μάνο Δασακλάκη και τη Νικολέτα Σφακιανάκη η ιδέα του καναλιού γεννήθηκε το 2009. «Όταν δημιουργήθηκε το youtube αρχικά προσπάθησα να ψάξω για παραδοσιακή μουσική και δεν έβρισκα τίποτα!... Ξεκίνησα λοιπόν να «ανεβάζω» σταδιακά το προσωπικό μου αρχείο και είδα ότι τα Ανώγεια «πουλάνε» και αρέσουν πολύ. Τα Ανώγεια αγαπάνε τη φωτογραφία», αναφέρει.
Σημειώνει ακόμη «ξεκίνησα από χόμπι, με καταγραφή αρχείου, βίντεο και φωτογραφίες σε ηλικία 10 χρονών. Ήταν και η ενασχόλησή μου με τη μουσική και το χορό καθώς ο θείος μου έχει σχολές χορού».



Κάνει "θραύση" στο διαδίκτυο
Ο γάμος της «ταξίδεψε» παντού μέσω του διαδικτύου, τα βιντεάκια της κάνουν "θραύση" και η κωμόπολη του Ψηλορείτη βρέθηκε να «φιγουράρει» παντού με κάθε ευκαιρία:γιορτές, εκδηλώσεις, έθιμα και παραδόσεις.

Έμαθε τις selfies στον Ψαραντώνη!
Με χιούμορ μάλιστα πολλοί θυμούνται ότι η γλυκιά Κρητικιά έμαθε ακόμα και τις selfies στον Ψαραντώνη ! Όπως απαντάει με χιούμρ «ούτε που τσι κάτεχε τις selfies ( ο Ψαραντώνης) ,ανεβάζω φωτογραφίες και του κ.Σκουλά !»

Καταγράφει το αρχείο του Β.Σκουλά


Συγκινείται όταν γίνεται αναφορά στον καλλιτέχνη της κρητικής μουσικής Βασίλη Σκουλά, ο οποίος της έχει εμπιστευτεί το προσωπικό του αρχείο. Όπως λέει η Αγγέλα Σκουλά, είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της Κρήτης και αποτελεί μεγάλη τιμή για τη ίδια η απόφασή του. Mάλιστα τηλεφωνικά μίλησε στην εκπομπή ο καλλιτέχνης με τα πιο θερμά λόγια για την Αγγέλα.



Απευθυνόμενη στους παρουσιαστές, τους κάλεσε στα Ανώγεια λέγοντας χαρακτηριστικά«Να 'ρθείτε χωρίς κάμερες… γιατί εμείς έχουμε τις δικές μας και το δικό μας κανάλι»!


ΕπιμέλειαΦιλία Σαριδάκη - klik neakriti.gr