Πλουμή - Παραγιουδάκης

Γλυκαίνει ο καιρός, πότε "χαλάει" και πάλι


Σημαντική βελτίωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, το χειμερινό σκηνικό που υπάρχει το τελευταίο διάστημα θα διατηρηθεί και σήμερα, ωστόσο από την Τετάρτη ο καιρός στο νησί μας αναμένεται να "γλυκάνει".


Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, το ήπιο χειμερινό σκηνικό των τελευταίων ημερών οφείλεται στην επέκταση του σιβηρικού αντικυκλώνα, ο οποίος μεταφέρθηκε από τα βόρεια στη χώρα μας, προκαλώντας αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές, αλλά και ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Το εν λόγω σκηνικό θα παραμείνει, λοιπόν, και σήμερα: Οι νεφώσεις και οι παροδικές βροχές θα διατηρηθούν κυρίως στις βόρειες περιοχές της Κρήτης. Σημειώνεται, πάντως, ότι σε Ηράκλειο και Λασίθι τα φαινόμενα είναι ασθενέστερα. Εξάλλου, στα νότια του νησιού ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν σήμερα βόρειοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, ωστόσο από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν. Στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα οι τιμές θα είναι ακόμη χαμηλότερες.