Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εκοιμήθη ο αγαπητός πατήρ Πολυχρόνης του Αγίου Τίτου


Ανήμερα της μεγάλης εορτής του Αγίου Αντωνίου εκοιμήθη ο αγαπητός ιερέας του Αγίου Τίτου πατήρ Πολυχρόνιος Παναγιωτάκης.

Ο πατήρ Πολυχρόνης σπούδασε στο Φροντιστήριο της Ριζαρείου Σχολής. Ξεκίνησε την διακονία του ως ιερέας στην παραμεθόριο περιοχής της Πολεμαΐδας για μερικά χρόνια. Εν συνεχεία ήρθε στην γενέτειρα του, την Κρήτη, όπου για 15 χρόνια περίπου υπηρέτησε στην Παναγία του Μπεντεβή.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου υπηρέτησε ως ιερέας για περισσότερο από 35 χρόνια. Ιδιαίτερα αγαπητός πνευματικός, φιλακόλουθος ιερέα, βρισκόταν πάντα στο ναό για να ακούει και να ανακουφίζει τα προβλήματα των ανθρώπων. Η είδηση της εκδημίας του βυθίζει στο πένθος την τοπική κοινωνία

Το σκήνωμα του θα εκτίθεται για προσκύνημα από το μεσημέρι της Τρίτης 17 Ιανουαρίου. Μάλιστα ο Ιερός Ναός του Αγίου Τίτου θα παραμείνει ανοιχτός και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει η εξόδιος ακουλουθία. Στη συνέχεια θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Βρουχά Μεραμβέλλου.