Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Γράμματα σ’ένα φίλο Γερμανό» από την Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου


Ολοένα και περισσότερος κόσμος «διαβάζει» τα «Γράμματα σ’ένα φίλο Γερμανό» του Αλμπέρ Καμύ που δραματοποιεί στη σκηνή κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η Σοφία Δερμιτζάκη, σε σκηνοθεσία δική της και της Στέλλας Κουφάκη.

Πρόκειται για 4 επιστολές που γράφει ο Καμύ σ’έναν φανταστικό φίλο Γερμανό με γλώσσα αριστοτεχνικά δουλεμένη. Ευγενή και λεπτή από τη μια και δηκτική και αιχμηρή από την άλλη. Στηλιτεύει τα κίνητρα του πολέμου, κάνει αυτοκριτική και κριτική, ερευνά τα πιο βαθιά μυστικά των δύο πλευρών.


Οι παραστάσεις της Θεατρικής Συντροφιάς Ηρακλείου, θα ολοκληρωθούν στις 18 Δεκεμβρίου, στο χώρο «Ξυλαποθήκη», Έβανς 60. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.30.

«Αν η ανυπαρξία είναι η μοίρα μας, ας αποδείξουμε τουλάχιστον ότι αυτό ήταν άδικο.»

"Να λοιπόν η δύναμή μας: να σκεφτόμαστε όπως κι εσείς πάνω στα άδυτα του κόσμου, να μην αρνιόμαστε τίποτα από το δράμα μας, αλλά να έχουμε συνάμα διαφυλάξει την ιδέα του ανθρώπου, να τον έχουμε διασώσει από τη μοναξιά όπου θέλατε να τον φυλακίσετε. Από δω αντλούμε το αστείρευτο κουράγιο μας για αναγέννηση. Το τίμημα που πληρώσαμε, βαρύ: εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δολοφονημένοι τα χαράματα, οι φρικτοί τοίχοι των φυλακών, μια γη που ακόμη καπνίζει… Πληρώσαμε όλα αυτά για δυοτρεις διαφορές που ίσως βοηθήσουν μερικούς από μας να πεθάνουν καλύτερα. Αν η ανυπαρξία είναι η μοίρα μας, ας αποδείξουμε τουλάχιστον ότι αυτό ήταν άδικο!" 




Αλμπέρ Καμύ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σοφία Δερμιτζάκη- Στέλλα Κουφάκη

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Σοφία Δερμιτζάκη

VIDEO ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : Nickolay Dorozhkin

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Γιώργος Μανουσάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΗΧΟΥ: Στέλλα Κουφάκη

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Φανή Καλαθάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννα Καραγιώργου-FOTOPROFILE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Mark Quigley

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη

Είσοδος: 10 ευρώ Φοιτητικο: 8 Ευρώ


Τηλέφωνο για κρατήσεις: 6942291891 και 6947744796