Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Τελεσίγραφο αγροτών - Αν δεν φύγει πλοίο θα κάψουμε το λιμάνι (φωτογραφίες)


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι αγρότες της Κρήτης περιμένοντας τον υπουργο Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή να δώσει το πράσινο φως για να φύγει πλοίο με τα προιόντα τους προς την Αθήνα.

Έφθασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου από την Ιεράπετρα και τη Μεσσαρα και μετά από λίγη ώρα κατευθύνθηκαν προς το λιμενάρχειο όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Σαιτάκη με αρκετούς εξαγριωμένους αγρότες να έχουν περικυκλώσει το χώρο περιμένοντας την έκβαση της σύσκεψης.


"Δεν μπορεί οι αγρότες της Κρήτης να είναι σε ομηρία ," δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης μετά τη σύσκεψη στο λιμεναρχείο. "Κάνουμε έκκληση είτε σε ΠΝΟ που συνεδριάζει αύριο, είτε τον υπουργό Ναυτιλίας για να δοθεί λύση ...Δεν πάει άλλο αυτός ο εμπαιγμός ...Δεν μπορεί να χάνει το εισόδημα του ο παραγωγός υποστήριξε στην ΚΡΗΤΗ TV οκ. Αρναουτάκης .

"Θεωρούμε ότι οι επαφές του Περιφερειάρχη και των άλλων αγροτοσυνδικαλιστών, θα φέρουν λύση και το πρωί θα φύγουν καράβια. Είμαστε ικανοποιημένοι και βλέπουμε ότι οι τοπικοί φορείς προσπαθούν να βρουν λύση , υποστήριξε από την πλευρά του ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χιλιετζάκης ενώ οι αγρότες δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια του για τη στάση βουλευτών του νησιού

Νωρίτερα οι αγρότες προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό των λιμενικών αναμένοντας μία απάντηση από τον υπουργό Κουρουμπλή με τον οποίο και βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης. Μάλιστα οι αγρότες ήταν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και να παραμείνουν στο λιμάνι όλο το βράδυ ενώ δεν έλειψαν και ακραίες φωνές που απειλούν ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα κάψουν το λιμάνι.


Αν και αρχικά κατά την άφιξη τους η κατάσταση φαινόταν ήρεμη, ωστόσο τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν λίγα λεπτά μετά την άφιξη των αγροτών στο λιμάνι με τους παραγωγούς να φωνάζουν εναντίον των ναυτεργατών που παραμένουν εντός των πλοίων και τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα .


Παρά το γεγονός ότι οι μπούκα- πόρτες των πλοίων παραμένουν ερμητικά κλειστές με ναυτεργάτες να παραμένουν μέσα σε αυτά, όλοι ελπίζουν πως δεν θα σηκωθεί κύμα αντιδράσεων και πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και το καράβι εκείνο που θα μεταφέρει εν τέλει τα προϊόντα τους στην Αθήνα χωρίς να χρειαστεί να καταλήξουν στις χωματερές.





ΡεπορτάζΦωτεινή Μαυροματάκη -Βάλια Μπούη - φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης - klik neakriti.gr