Πλουμή - Παραγιουδάκης

Δες πως θα πάρεις μέρος στον 2ο Μαραθώνιο Κρήτης


Την ευκαιρία να τρέξουν σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων Κρήτης, θα έχουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 2o Μαραθώνιο Κρήτης στις 9 Απριλίου 2017.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν οι αγώνες των 10 χλμ. και 5 χλμ. όπου η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολυπληθής. Επίσης, στη Διοργάνωση περιλαμβάνεται και αγώνας μικρότερης διαδρομής, "κοινωνικής προσφοράς", 2,5χλμ. για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. μέσα από την λειτουργία του δικτυακού τόπου της Διοργάνωσης: http://www.crete-marathon.gr/

Παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος ανακοινώθηκαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν πολιτιστικά τον Μαραθώνιο Κρήτης

∙ Παρασκευή 7/04/17 Τελετή της κοπής του κότινου από την Ολυμπιακή Αρχαία Ελιά τον Βουβών του Δήμου Πλατανιά.

∙ Σάββατο 8/04/17 Λαμπαδηδρομία προς τιμή του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη με ταυτόχρονη έναρξη από τους Δήμους Κισσάμου - Πλατανιά και από τον Δήμο Αποκόρωνα.

∙ Σάββατο 8/04/17 Τελετή έναρξης στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς από τον Δήμο Χανίων


Η Διοργάνωση παρουσιάστηκε παρουσία όλων των θεσμικών φορέων, στο Ξενοδοχείο ΚΥΔΩΝ, από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα, τον Δήμαρχο Πλατανιά κ., Ιωάννη Μαλανδράκη, τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό, τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης κ. Σωτήρη Λαβούτα και τον πρόεδρο του Σ.Δ.Υ. Χανίων κ. Γιώργο Αλογδιανάκη, παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Χανίων κ. Βαρδιάμπασης Στέλιος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πόλεως Χανίων Κ. Μπουντουράκης Δημοσθένης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πλατανιά κ. Πολυχρόνης Σημαντιράκης και επρόσωποι τοπικών θεσμικών φορέων.

Από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Χανίων έγινε μία σύντομη απολογιστική παρουσίαση της πρώτης επιτυχημένης Διοργάνωσης του «Μαραθώνιου Κρήτης», αναφέρθηκε στη σύνδεση της κοινωνίας μέσα από αυτήν την αθλητική δραστηριότητα και ευχαρίστησε τους Δημάρχους της Περιφεριακής Ενότητας καθώς και τους θεσμικούς και εθελοντικούς φορείς που από την πρώτη στιγμή στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία του ΣΔΥΧ.

Οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν συνολικά στον θετικό απόηχο που άφησε η Διοργάνωση στους πολίτες οι οποίοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον Μαραθώνιο Κρήτης και ανέδειξαν την αξία των εκδηλώσεων που προηγήθηκαν του Μαραθωνίου, την κοπή του κότινου από την αρχαία Ελιά των Βουβών και την μοναδική Λαμπαδηδρομία από τον Αποκόρωνα και τον Κίσσαμο στην μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Ο Προέδρος του ΣΔΥΧ ευχαρίστησε τους θεσμικούς υποστηρικτές και τους χορηγούς κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Μανώλη Αποστολάκη της ΕΤΑΝΑΠ για την σημαντική συμβολή της εταιρείας στην διοργάνωση και υποσχέθηκε η διοργάνωση του 2017 να είναι μεγαλύτερη σε συμμετοχή αλλά και σε κοινωνική απήχηση.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Χανίων μετέφερε την αμέριστή αρωγή των Αστυνομικών δυνάμεων στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την οργάνωση του Μαραθωνίου Κρήτης και ο Δ/της της Πυροσβεστικής της πόλης των Χανίων για την συνδρομή των πυροσβεστικών δυμάμεων.

Ο Τεχνικός Δ/ντης παρουσίασε τις δράσεις που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα, έβαλε τον στόχο για τον διπλασιασμό των συμμετεχόντων σε σχέση με το 2016. Αναφέρθηκε στα κίνητρά που θα δώσει η Ο.Ε. με την δωρεάν συμμετοχή οργανωμένα των σχολικών μονάδων και τέλος, μίλησε με αφορμή την διοργάνωση για τον θεματικό-αθλητικό τουρισμό και την ώθηση που δύναται να δώσει στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Αναλυτικά, ανακοινώθηκε:

∙ Η έναρξη των εγγραφών για τις 16 Ιανουαρίου 2017

∙ Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφών της Διοργάνωσης για δεύτερη χρονιά στον εξαιρετικό χώρο του «Γυαλί Τζαμισί» στο Ενετικό λιμάνι Χανίων.

Το πλαίσιο των παροχών προς τους συμμετέχοντες:

ü Ασφαλιστική κάλυψη από την «Interlife Ασφαλιστική»

ü Τεχνικό t-shirt υψηλής ποιότητας

ü Μετάλλιο ειδικής κοπής

ü Τσάντα

ü Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση με την τεχνολογία bibtag από την «Mylaps»

ü Ηλεκτρονικό δίπλωμα

ü Φωτογραφική κάλυψη του τερματισμού με τον χρόνο τερματισμού

ü Αριθμό συμμετοχής

ü Πλήρης υποστήριξη των συμμετεχόντων οργανωτικά (κέντρο εγγραφών, υλικά, ποτά, υπηρεσίες, κλπ.)

ü Πλήρης υγειονομική κάλυψη

ü Μουσική εκδηλώση το Σάββατο στην Τελετή έναρξης, δώρα και εκδηλώσεις χορηγών

ü Ειδικές τιμές για την εστίαση, τη διαμονή και τη μετακίνηση.

ü Η μετακίνηση προσφέρεται με έκπτωση 50% από την χορηγό εταιρεία «ΑΝΕΚ Lines - BlueStarFerries»


φωτογραφία αρχείου - klik neakriti.gr