Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η 7η ΥΠΕ επανέρχεται στο θέμα της ματαίωσης της επίσκεψης εθελοντών γιατρών στη Βιάννο και... τα κάνει ακόμα χειρότερα


Με μια επιστολή - απάντηση στον σάλο που έχει προκαλέσει η απόφαση του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, να μην επιτρέψει την 11η (!) επίσκεψη γιατρών μελών και φίλων του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, η υπηρεσία προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα και τελικά, τα κάνει χειρότερα!

Διαβάστε την επιστολή - η οποία δεν υπογράφεται αυτή την φορά από κανέναν - και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σχετικά με το «σάλο» που έχει προκαλέσει η ματαίωση της επίσκεψης των ιατρών μελών-εθελοντών του ροταριανού ομίλου Ηρακλείου στο Κέντρο Υγείας Α. Βιάννου ,η 7η ΔΥΠΕ θέλει να δηλώσει τα εξής :

1) Η δράση αυτή έγινε γνωστή στη ΔΥΠΕ από δημοσιεύματα λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη ,για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, επίσκεψη χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως ενημέρωση, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

2) Πάγια θέση μας είναι ότι οποιαδήποτε δράση στο χώρο της ΠΦΥ, προκειμένου να έχει ουσιαστικά οφέλη για τον πληθυσμό, πρέπει να είναι σύμφωνη με κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών , να απαντά σε συγκεκριμένες ανάγκες υγείας που καθορίζονται από τους γιατρούς του Κ.Υ. σε συνεργασία με την ΥΠΕ και να υπάρχει εξασφαλισμένη διασύνδεση όπως και συνέχεια στη φροντίδα υγείας.

3) Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα επισκέψεις κλιμακίων ιατρών ειδικοτήτων από τη Μ.Υ. Ηρακλείου στα κέντρα υγείας, μεταξύ αυτών και της Άνω Βιάννου

4) Είναι προφανές ότι αποσπασματικές επισκέψεις ιατρών που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση υπαρκτές ανάγκες υγείας.

5) Ουδέποτε υπήρξε αίτημα από τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας για επισκέψεις ιατρών ειδικοτήτων επί τη βάσει τεκμηριωμένων αναγκών

Όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσει ,καλωσορίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στοχεύει στην ανυστερόβουλη προσφορά βοήθειας υπό τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, όντας διαθέσιμοι για την παροχή συνδρομής στα πλαίσια της νομιμότητας. Είναι γνωστό εξάλλου ότι με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο τηρείται εδώ και χρόνια μητρώο εθελοντών στη ΔΥΠΕ με μεγάλη επιτυχία, που επιτρέπει σε πολλούς συμπολίτες μας να δραστηριοποιούνται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δομές του ΕΣΥ. Εξάλλου συνεργασία υπάρχει εδώ και χρόνια με φορείς όπως οι Γιατροί του Αιγαίου ή διάφοροι σύλλογοι ασθενών με ιδιαίτερα σημαντική προσφορά, με τους οποίους ουδέποτε προέκυψαν προβλήματα ακριβώς γιατί υπάρχουν και τηρούνται συγκεκριμένα πλαίσια συνεργασίας, με έγκαιρη ενημέρωση και προγραμματισμό.

Προκαλεί λοιπόν πολλά ερωτηματικά η αναφορά ορισμένων «δημοσιογράφων» περί της δήθεν ύπαρξης εντολής υπουργού που απαγορεύει την πραγματοποίηση της δράσης με το σκεπτικό ότι οι γιατροί ήταν «εθελοντές» και όχι «αλληλέγγυοι», όπως και τα ανώνυμα σχόλια περί «ιδεοληπτικών κινήτρων» πίσω από την απόφαση της ΔΥΠΕ. Φαίνεται ,δυστυχώς, ότι στον κιτρινισμό και στα ψεύδη κάποιοι δεν έχουν κανένα φραγμό προκειμένου να σπιλώσουν με κάθε τρόπο την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί η 7η ΥΠΕ Κρήτης: Βλέπει "εντυπώσεις" και "εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων" στους εθελοντές γιατρούς!