Πλουμή - Παραγιουδάκης

Προκαλεί η 7η ΥΠΕ Κρήτης: Βλέπει "εντυπώσεις" και "εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων" στους εθελοντές γιατρούς!


Με μια ανακοίνωση η 7η ΥΠΕ Κρήτης, η οποία υπογράφεται από τον υποδιοικητή της κ. Στέλιο Δημητρακόπουλο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την απαγόρευση πραγματοποίησης μιας δράσης εθελοντικής εξέτασης των κατοίκων της Βιάννου, από εθελοντές ιατρούς φίλους και μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου (δείτε εδώ).


Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι δεν είχε ενημερωθεί εγγράφως, δεν επιτρέπεται η δράση ιδιωτικών γιατρών στις δομές του ΠΕΔΥ, καταλήγοντας στο εξωφρενικό συμπέρασμα ότι "Η τακτική οργάνωσης δράσεων χωρίς προσεκτικό σχεδιασμό και εξασφάλιση της συνέχειας στη φροντίδα υγείας του πολίτη μόνο για τη διενέργεια εντυπώσεων ή την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή"!!!

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

από cretalive.gr

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, η οποία ανέφερε:

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η προγραμματισμένη ιατρική επίσκεψη εθελοντών ιατρών και ιατρών μελών του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου στο Κ.Υ. Βιάννου, με σκοπό την δωρεάν εξέταση των κατοίκων της περιοχής, ματαιώνεται.
Ο λόγος της ματαίωσης της δράσης, η οποία θα γινόταν για 10η συνεχόμενη χρονιά στο Κ.Υ. της περιοχής με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων τοπικών φορέων, είναι η άρνηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης να δώσει την συγκατάθεσή της και απαγορεύοντας την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων στους χώρους του Κέντρου Υγείας.
Αξίζει να τονιστεί το ότι εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια πραγματοποιούνται ανάλογες επισκέψεις από τον Ρ.Ο.Η. σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι κάτοικοί τους δυσκολεύονται να επισκεφτούν τα νοσοκομεία του Ηρακλείου. Η συμμετοχή δεκάδων εθελοντών ιατρών, οι ειδικότητες των οποίων ΔΕΝ υπάρχουν στα τοπικά Κέντρα Υγείας, όπως και το γεγονός της μεταφοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού (φέτος θα είχαμε μαζί μας φορητό υπερηχογράφο) είχε ως αποτέλεσμα την εξέταση εκατοντάδων ασθενών κάθε φορά. Δεν ήταν δε και λίγες οι περιπτώσεις, όπου είχαν ανιχνευθεί σημαντικές ασθένειες που οι ασθενείς αγνοούσαν και είχε δρομολογηθεί η άμεση αντιμετώπισή τους στο ΠαΓΝΗ και το Βενιζέλειο, μέσω και πάντα με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας κάθε περιοχής.

Παράλληλα, είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου πραγματοποιεί δωρεές ιατρικού και άλλου εξοπλισμού σε απομακρυσμένα Κέντρα και Δομές Υγείας, αλλά και δωρεές φαρμακευτικού υλικού (μόνο τον τελευταίο χρόνο οι δωρεές φαρμάκων υπερβαίνουν σε αξία το ποσό των 10.000 €).
Λυπούμαστε για την ματαίωση αυτής της επίσκεψης και ελπίζουμε ότι οι ιθύνοντες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα αναλογιστούν τις συνέπειες της απόφασής τους, θα την αναθεωρήσουν και στο μέλλον θα είναι και οι ίδιοι συμπαραστάτες και αρωγοί στην κοινή προσπάθεια.