Πλουμή - Παραγιουδάκης

Πήρε μπρος η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών στο Ηράκλειο!


Σε έναν χρόνο θα είναι έτοιμος ο νέος επιβατικός σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, όπως δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο πρόεδρός του Μανώλης Χαχλιούτης. 

Η αξιοποίηση του κτιρίου "Αθηνά" θα γίνει σε δύο φάσεις, και η πρώτη ξεκινά ουσιαστικά σήμερα, με τον διαγωνισμό, για τα 3.500 τ.μ. με υπερσύγχρονο επιβατικό σταθμό, καταστήματα και τα γραφεία της διοίκησης.

Ενώ θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, θα γίνει η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης, στα υπόλοιπα 5.500 τ.μ. "με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτιρίου", όπως υπογράμμισε ο κ. Χαχλιούτης, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: τη συντήρηση του ιστορικού φουγάρου, που είναι το υψηλότερο κτίσμα του Ηρακλείου με ύψος 36 μέτρα, την κατασκευή Μουσείου "Οδυσσέα Ελύτη" θέατρο, και τη φιλοξενία δράσεων για την αξιοποίηση και προβολή των αγροτικών προϊόντων και της κρητικής παράδοσης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών στο Ηράκλειο, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, όταν η αγορά της έκτασης από τις Μινωϊκές, κόστισε περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Χαχλιούτη στο Ράδιο Κρήτη: