Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τηλεοπτικές άδειες: Βήμα - βήμα πώς θα γίνει ο διαγωνισμός! Κλεισμένοι σε δωμάτια οι καναλάρχες με κάμερες, στρατιωτικά ράντζα και χημικές τουαλέτες!


- Δύο ημέρες πριν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όλα δείχνουν να είναι έτοιμα
- Οι αντιδράσεις και η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και τηλεοπτικών σταθμών αποτελούν βεβαίως μία... σταθερά
- Η διαδικασία θα είναι κάτι περισσότερο από... πολύωρη, με τους εννέα διεκδικητές να έιναι εφοδιασμένοι με τα... απαραίτητα
- Σε δύο στάδια η κάθε άδεια: Πρώτα η τιμή εκκίνησης και όταν μείνουν δύο υποψήφιοι θα "κονταροχτυπηθούν"
- Δείτε αναλυτικά πως θα προκύψουν οι τέσσερις νέοι τηλεοπτικοί σταθμοί


Το πρωί της Τρίτης, 30 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ένα από τα μεγαλύτερα... σίριαλ των τελευταίων μηνών. Οι εννέα τελικοί υποψήφιοι, μαζί με τις ομάδες τους, θα προσέλθουν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην Καλλιθέα, για να.. αρχίσει το ματς.
Ώρες... αμέτρητες!

Όπως έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν, θα είναι μία διαδικασία πολύωρη. Οι δαιδαλώδεις κανονισμοί του διαγωνισμού μετατρέπουν την ακριβή διάρκειά του στον... "άγνωστο Χ" της υπόθεσης, ωστόσο μάλλον αυτό είναι το λιγότεροι που σκέφτονται οι εννέα υποψήφιοι καναλάρχες μπροστά στο ενδεχόμενο να πάρουν μία από τις τέσσερις πολυπόθητες άδειες.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, με σημερινή του (28-08-16) συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εξηγεί πως τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, μετά θα σφραγιστούν οι αίθουσες παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών και την Τρίτη το πρωί θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Όσο για το πώς ακριβώς θα γίνει η δημοπράτηση; Ο ίδιος απαντά: "Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια.

- Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ.
- Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.
Καρέ - καρέ

Έδώ να αναφέρουμε πως υπάρχουν πληροφορίες πως αρκετοί από τους υποψήφιους καναλάρχες θα βρεθούν οι ίδιοι στην Καλλιθέα για το διαγωνισμό, κάτι που κάνει την όλη διαδικασία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα και μετέδωσε επίσης το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του mega, οι εννέα ομάδες, μία για κάθε υποψήφιο επιχειρηματικό σχήμα, θα κατανεμηθούν στους πέντε ορόφους του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Από εκεί θα υποβάλουν τις προσφορές τους, στο ισόγειο θα βρίσκεται μία πενταμελής επιτροπή η οποία θα εποπτεύει τη διαδικασία, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβεί της κάθε δημοπράτησης προβλέπεται και ένα διάλειμμα τριών έως τεσσάρων ωρών (σ.σ. και μόνο αυτό αρκεί για να μετατραπεί η διαδικασία σε πολύωρη).

Στον θάλαμο της κάθε αντιπροσωπείας θα υπάρχει υπολογιστής συνδεδεμένος με κλειστό κύκλωμα και εκτυπωτή, κάλπη για τη συλλογή έγγραφων προσφορών, στρατιωτικό ράντσο, χημική τουαλέτα, ενώ ένας αστυνομικός θα βρίσκεται μέσα στο θάλαμο για να επιτηρεί τη διαδικασία.

Η δημοπρασία για την κάθε άδεια αναμένεται να φτάσει περίπου τις δώδεκα ώρες, την ώρα που δέκα περιπολικά και οχήματα της αστυνομίας θα φρουρούν το κτίριο. Στο προαύλιο του κτιρίου θα βρίσκονται επίσης δύο ασθενοφόρα, αλλά και τριάντα έξι λιμουζίνες με τους συνοδούς και τη φρουρά των καναλαρχών.

Δείτε πως θα γίνει η δημοπρασία στο παρακάτω βίντεο


Το αλαλούμ της πρόβας

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Πέμπτη έγινε και η πρόβα του διαγωνισμού, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλές εντάσεις.
Σε αυτό αναφέρθηκε επίσης ο Λευτέρης Κρέτσος στην συνέντευξη που αναφέραμε νωρίτερα, επιρρίπτοντας ευθύνες -με σκληρούς χαρακτηρισμούς μάλιστα- στις αντιπροσωπείες των υποψηφίων καναλαρχών.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως "δυστυχώς στην εκπαίδευση της Πέμπτης κάποιοι εμφανίστηκαν με στόχο να προκαλέσουν φασαρία. H διαδικασία, άρχισε στις 11 το πρωί και τελικά τελείωσε μετά τις οχτώ το απόγευμα, ενώ το σύστημα δεν χρειάζεται πάνω από μισή ώρα εκπαίδευσης κι αν υποθέσουμε ότι δουλεύεις με σενάρια, άλλες δύο ώρες. Τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού υπέδειξαν ιώβεια υπομονή παρά τις προκλήσεις και τους εκφοβισμούς".

Δείτε φωτογραφίες από την πρόβα της Πέμπτης












Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ - Φωτογραφίες: Eurokinissi - 
klik newsit.gr