Πλουμή - Παραγιουδάκης

Οι Καλλιπάτειρες τίμησαν τον Μηνά Χαλκιαδάκη (Φωτογραφίες)

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά, το παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα, τίμησε τον κ. Μηνά Χαλκιαδάκη για την σπουδαία κοινωνική του προσφορά.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Plaza, παρουσία της Προέδρου του Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα κ. Κατερίνας Παναγοπούλου, εκπροσωπών φορέων και αρχών, συνεργατών της εταιρείας Χαλκιαδάκης και πλήθους κόσμου, η κοινωνία της Κρήτης ανταπέδωσε ένα ελάχιστο από τα πολλά που ο κ. Μηνάς Χαλκιαδάκης έχει προσφέρει σε αυτήν.

Από την πλευρά του ο κ. Μηνάς Χαλκιαδάκης, φανερά συγκινημένος, δεν σταμάτησε λεπτό να δέχεται ευχές από τους παρευρισκομένους και συγχαρητήρια για το σπουδαίο κοινωνικό έργο της εταιρείας του, αλλά και την στάση ζωής που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, αφού ουδέποτε έχει επιζητήσει προσωπική προβολή.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης, οι Βουλευτές Λ. Αυγενάκης, Μ. Σενετάκης, Γ. Δεικτάκης, ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρ. Ροκαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Κρήτης Β. Μανασάκη – Ταβερναράκη, Θ. Σκορδαλάκη – Βρέντζου, Κ. Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αρ. Σαλούστρος, Μ. Σαμόλης, Ε. Αποστολάκη, Α. Σπανάκη, Μ. Πατακός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φ. Σαββάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων, κ.α.
Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς περιελάμβανε χορό από τον Λαογραφικό Όμιλο του Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη, τη σχολή χορού Duende, το κρητικό συγκρότημα του Μανόλη Στεφανάκη, τον Θ. Μποταΐτη, τον Άκη Αρώνη και τους συνεργάτες τους.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.















 




 

























 








Ποιος είναι ο Μηνάς Χαλκιαδάκης
Ο Μηνάς Χαλκιαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο.

Από μικρό παιδί ασχολήθηκε με το χονδρεμπόριο τροφίμων καθώς ο πατέρας του Κώστας διατηρούσε κατάστημα χονδρικής στο Καμαράκι. Μετά το θάνατο του πατέρα του, το 1972 ανέπτυξε την χονδρεμπορική επιχείρηση αντιπροσωπεύοντας στην Κρήτη εταιρείες κυρίως από το χώρο του τροφίμου.

8 χρόνια αργότερα και αφού είχε αναπτυχθεί ένα πλήρες δίκτυο στη χονδρική, επιχειρείται το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος λιανικής. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η εικόνα της αγοράς στην Κρήτη ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα, με πολλές μικρές μονάδες, συνοικιακά μπακάλικα και μικρά μανάβικα. Στο Ηράκλειο, στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ένα μεγάλο για την εποχή κτίριο αναζητούσε την κατάλληλη επιχειρηματική δράση για να τη στεγάσει. Ο Μηνάς με τον αδερφό του Μάνο, έχοντας πείρα στο χώρο των τροφίμων, αποφάσισαν να κάνουν ένα πρωτοποριακό βήμα για την εποχή: μετέτρεψαν το κλασικό μπακάλικο σε «σελφ σέρβις».

Ο τύπος της εποχής αντιμετώπισε το νέο τρόπο αγορών για τα δεδομένα του Ηρακλείου σαν είδηση και κάπως έτσι γεννήθηκε το πρώτο Σ/Μ Χαλκιαδάκης. Μετά από 3 μήνες άνοιξε το επόμενο κατάστημα στην Αλικαρνασσό και έκτοτε το δίκτυο σούπερ μάρκετ αναπτύχθηκε στηριζόμενο πάντα στη σχέση εμπιστοσύνης με τον Κρητικό καταναλωτή και το λιτό ρητό του Μηνά Χαλκιαδάκη «ο πελάτης είναι ο Θεός».

Σήμερα, διοικεί έχοντας στο πλευρό την κόρη του Χριστίνα και αξιολογότατους συνεργάτες, μία επιχείρηση 39 καταστημάτων σε όλη την Κρήτη και αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη του νησιού με μία μεγάλη οικογένεια 980 εργαζομένων. Η αγάπη του για την Κρήτη και τα προϊόντα της ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία των πρώτων Κρητικών παντοπωλείων Γεύσεις Κρήτης Χαλκιαδάκης στην Αθήνα.

Στόχος του η ευημερία και η ανάπτυξη του ευλογημένου τόπου που ζούμε με κάθε τρόπο: με την προώθηση των κρητικών παραγωγών σε όλη την Ελλάδα και με τα πρώτα βήματα στο εξωτερικό, με το πρόγραμμα Αλληλεγγύης Χαλκιαδάκης που στηρίζει ένα πολυδιάστατο δίκτυο κοινωνικών δράσεων από άκρη σε άκρη στο νησί, με την αδιαπραγμάτευτη εμμονή του με την ποιότητα και την προσφορά στον καταναλωτή αυστηρά ποιοτικά ελεγμένων προϊόντων… Κοιτάζοντας τον πελάτη στα μάτια.


Φωτογραφίες: Τάκης Δρόσος