Πλουμή - Παραγιουδάκης

Γεωργιούπολη: Μέθυσαν πελεκάνο για πλάκα!!!

Εδώ και 3 χρόνια  στην Γεωργιούπολη του νομού Χανίων βρισκόταν ενας πανέμορφος πελεκάνος, ο οποίος διαβιούσε στον υδροβιότοπο της περιοχής  αλλά και μέσα στο ίδιο το χωριό.
Αρκετοί  ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι φρόντιζαν τον πελεκάνο, τον οποίο  επεισκεφθήκαμε και  εμείς πρόσφατα σαν σύλλογος για να  έχουμε μια εικόνα για την κατάσταση του πτηνού.
Τριγύριζε παντού και ήταν  το αγαπημένο πτηνό για χρόνια πολλών τουριστών.
Δυστυχώς όμως για μια ακόμη  φορά  ο άνθρωπος  έδειξε τα ενστικτά του και ξέσπασε πάνω  στον πελεκάνο....



Επί μέρες σύμφωνα  με τα όσα  μάθαμε, κάποιοι τον πότιζαν με αλκοολ για να κάνουν πλάκα, μέχρι που το άγριο πτηνό δεν άντεξε και έπεσε σε κώμα.

Κάτοικοι ειδοποίησαν τον αντιδήμαρχο Αποκορώνου κ. Στρατουδάκη ,  ο οποίος και έστειλε  το πτηνό στο κέντρο περίθαλψης άγριων πτηνών  στην Πάρο.
Χθες  επικοινωνήσαμε  με τον Μάριο, που έχει αναλάβει την περίθαλψη του πελεκάνου  στο κέντρο.
Μας είπε οτι παρέλαβε το πτηνό σε άσχημη κατάσταση, είχε δε και αίματα , τα οποία δεν  είχαν διαπιστώσει  ακόμη από που προέρχονταν.

Ο πελεκάνος είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά δεν είναι βέβαιο οτι έχει διαφύγει  τον κίνδυνο ακόμη.

Οταν το πτηνό  γίνει απόλυτα  καλά θα  απελευθερωθεί στον μεγαλο υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης.
Χθες και σήμερα  επικοινωνήσαμε  με την Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βρυσών και την ενημερώσαμε για το θέμα,  για την τεράστια  δυσφήμηση που για μία ακόμη  φορά προκαλούμε  εμείς οι ίδιοι στον τόπο μας και της δώσαμε κάποια στοιχεία μαρτύρων.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα και ελπίζουμε οτι θα εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες, οι οποίοι περιττό να πούμε  , οτι πολλοί  τον/ τους γνωρίζουν.

 Στο παρακάτω site  μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την ζωή του πελέκάνου, πριν βέβαια τον καταντήσουν έτσι.

Αναστασία Μπομπολάκη

FunparkKavros